ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΖΑΡ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΖΑΡ

Διήμερο μπαζάρ για την ενίσχυση των άπορων κρατουμένων και των παιδιών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας, διοργανώνει η ομάδα ξεblogάρισμα, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου) στον πολυχώρο «Άρδην» στο Σύνταγμα.

Στόχος του φετινού μπαζάρ είναι να χρηματοδοτηθούν τα δημιουργικά εργαστήρια των φυλακών, τα οποία έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τις κρατούμενες και τα παιδιά τους.

Τα είδη στα οποία υπάρχει σημαντική έλλειψη είναι το χαρτί υγείας, τα σαμπουάν, τα μωρομάντηλα και οι τηλεκάρτες. Επίσης ανάγκη υπάρχει για πάνες, είδη παιδικής περιποίησης, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων, υγρό καθαρισμού χώρου, σαπούνια. Περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν στο ξεblogάρισμα.

Στο διήμερο μπαζάρ θα πωλούνται εκατοντάδες ενδιαφέροντες τίτλοι σε τιμές από 0,50 ως 5 ευρώ, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και λικέρ, τσίπουρα, βιολογικό λάδι από τη Μάνη, χειροποίητα σαπούνια και κεραλοιφές από το Πήλιο, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, κεραμικά, κοσμήματα και ρούχα. Θα διατίθενατι επίσης έργα κρατουμένων και αποφυλακισμένων από την Επάνοδο.

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Σάββατο 30 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, στον πολυχώρο Άρδην, στην οδό Ξενοφώντος 4, στο Σύνταγμα.

Σελίδα του μπαζάρ στο Facebook: https://www.facebook.com/events/405740432887873/

Το ξεblogάρισμα

Το ξεblogάρισμα είναι μια ομάδα από bloggers που ξεκίνησε την δράση της πριν από 5 χρόνια με σκοπό την βοήθεια και την υποστήριξη των παιδιών 0-3 ετών που κρατούνται μαζί με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας. Το πλαίσιο υποστήριξης, μαζί με τα 20 περίπου παιδάκια περιλαμβάνει και τις 100 άπορες φυλακισμένες γυναίκες. Οι εθελοντές του ξεblogαρίσματος οργανώνουν αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης στις φυλακές και διοργανώνουν εκδηλώσεις για την οικονομική υποστήριξη και την κάλυψη των άμεσων αναγκών των παιδιών και των άπορων.