Από τη χώρα των Εξαρχείων με αγάπη

Από τη χώρα των Εξαρχείων με αγάπη

 Ομάδα περίπου 15 ατόμων εισέβαλε το απόγευμα της Τετάρτης στο δικηγορικό γραφείο της συζύγου του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιου Πετρόπουλου, το οποίο βρίσκεται στον τρίτο όροφο κτηρίου στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια, προκαλώντας ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Την ώρα της επίθεσης στο γραφείο βρισκόταν η σύζυγος του υφυπουργού και συνεργάτες της, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας.

Καταδικάζουν την επίθεση κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση στο δικηγορικό γραφείο της συζύγου του Υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιου Πετρόπουλου, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Τέτοια φαινόμενα χουλιγκανισμού, στην πράξη αντιτίθενται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να θωρακίσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα και αποσκοπούν στην πρόκληση κλίματος αποσταθεροποίησης», αναφέρει, υπογραμμίζοντας πως «δεν πρόκειται να εμποδίσουν τον κοινωνικό διάλογο της κυβέρνησης με τους θεσμικούς φορείς που βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Μόνο αποτροπιασμό προκαλούν στην κοινωνία και δεν θα γίνουν ανεκτά από την Πολιτεία», καταλήγει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την τραμπούκικη επίθεση στο δικηγορικό γραφείο της συζύγου του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αν. Πετρόπουλου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τέτοιου είδους ενέργειες δεν θα καταφέρουν να κάμψουν την προσπάθεια για τη θεμελίωση ενός νέου, κοινωνικά δίκαιου και βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος, που θα απαντά στην αγωνία των εργαζομένων και των συνταξιούχων για το μέλλον τους», αναφέρει.

Η είδηση αυτή θλίβει το δικηγορικό κόσμο όπως και κάθε επίθεση σε γραφείο συναδέλφου που εργάζεται ιδίως τη νύχτα όπως και η αφεντιά μας συχνά για το καλό των εντολέων της. Θα προτείναμε στους θυμωμένους συμπολίτες μας να επιτεθούν στον Υπουργό αν τους βαστάει και όχι στα δικηγορικά γραφεία με ανοιχτές πόρτες για όλους. Δεν γνωρίζουμε τη συνάδελφο που υπέστη την επίθεση αλλά ως κάτοικοι της οδού Μπουμπουλίνας, στο πλευρό του ένδοξου Πολυτεχνείου, του Αρχαιολογικού Μουσείου τη γειτονιά, με αγάλματα στο πλάι μας και όχι με παπούτσια και στολίδια, συμπαριστάμεθα στη συνάδελφο καταδικάζοντας παράλληλα τις επιλογές για το ασφαλιστικό για τις οποίες πορευθήκαμε οι δικηγόροι και θα συνεχίσουμε αύριο με δυναμισμό.