από την ένωση ελλήνων δημοσιολόγων

από την ένωση ελλήνων δημοσιολόγων

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ (ΕΕΔ)
www.dimosiodikaio.gr
«ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ»
Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με νομική προσωπικότητα. Η ιστοσελίδα της είναι η εξής: www.dimosiodikaio.gr. Ο στόχος της ΕΕΔ είναι να γίνει η επιστημονική ένωση στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι Συνταγματολόγοι, Διοικητικολόγοι, Ευρωπαϊκολόγοι και Διοικητικοί Επιστήμονες σε Ελλάδα και Κύπρο και θα αναπτύσσεται πολυτασικός δημόσιος διάλογος για την προαγωγή του Δημοσίου Δικαίου. Αριθμεί σήμερα 310 μέλη. Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων προσκαλεί να γίνουν μέλη της (με αίτηση στο www.info@dimosiodikaio.gr ή στο περιθώριο των εκδηλώσεων/σεμιναρίων του ΔΣΑ και με ετήσια συνδρομή 20 Ευρώ, που καταβάλλεται από τα μέλη στον Τραπεζικό Λογαριασμό της ΕΕΔ στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR64 01715580 006558126147166, BIC PIRBGRAA) όλους τους Διοικητικούς Δικαστές, Καθηγητές Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου, Ειδικούς Επιστήμονες Ανεξαρτήτων Αρχών, Νομικούς Συμβούλους του Κράτους και όλους τους Δικηγόρους, Ασκούμενους Δικηγόρους, Νομικούς, Διοικητικούς Επιστήμονες, Πολιτικούς Επιστήμονες με μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο (Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διοικητική Επιστήμη). Κυκλοφορεί ήδη το Βιβλίο της ΕΕΔ «Συνταγματική Αναθεώρηση» (από τις Εκδόσεις Σάκκουλα Θεσσαλονίκη) που περιλαμβάνει 10 από τις εισηγήσεις του ομότιτλου Συνεδρίου μας την 5η και την 6η Φεβρουαρίου 2014 στο Αμφιθέατρο Δρακοπούλου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Ένωση Δημοσιολόγων ετοιμάζει επίσης το πρώτο τεύχος του ηλεκτρονικού – ελεύθερα προσβάσιμου επιστημονικού περιοδικού «Δημόσιο Δίκαιο».
…………………………………………………………………………………………..
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ (ΕΕΔ) ΣΤΟ ΔΣΑ, Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΣΑ (1ος όροφος, Ακαδημίας 60).

Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) διοργανώνει και αυτή την χρονιά σε συνεργασία με τον ΔΣΑ Επιστημονικές Εκδηλώσεις – Σεμινάρια Δημοσίου Δικαίου με τίτλο «Διάλογοι Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου» που θα λαμβάνουν χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος) συγκεκριμένες Τετάρτες απόγευμα 6-8 μ.μ. για την περίοδο Φεβρουαρίου- Μαϊου 2015.
Οι 5 επιστημονικές εκδηλώσεις αυτού του 4ου κύκλου πραγματοποιήθηκαν τις Τετάρτες 4 και 18 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιηθούν τις Τετάρτες 18 Μαρτίου, 22 Απριλίου και 13 Μαϊου 2015. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους συμμετάσχουν τουλάχιστον στις 3 από τις 5 εκδηλώσεις στον ΔΣΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΡΤΙΟΥ – ΜΑΪΟΥ 2015
1. Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, 18:00 – 20:00:
«ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ – ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΧΜΗΣ»
Ομιλητές:
Κωνσταντίνος Φινοκαλιώτης, Καθηγητής Φορολογικού Δικαίου Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., Δικηγόρος: «Φοροδιαφυγή και κράτος δικαίου»
Ανδρέας Τσουρουφλής, Λέκτορας Φορολογικού Δικαίου Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., Δικηγόρος: «Η υπαγωγή των δικηγορικών υπηρεσιών στον Φ.Π.Α.»
Ευαγγελία Μπάλτα, Διδάκτορας Δημοσιονομικού Δικαίου, Δικηγόρος: «Η απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ (4003/2014) για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων»
Συντονίστρια: Μαρία – Ηλιάνα Πραβίτα, Λέκτορας Διοικητικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενική Γραμματέας Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)
2. Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, 18:00 – 20:00:

«ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ-ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ»
Ομιλητές:
Χρήστος Βλ. Γκόρτσος, Καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου, Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως νομισματική και εποπτική αρχή: θεσμικό πλαίσιο και πεδία σύγκρουσης συμφερόντων»

Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Σύμβουλος της Επικρατείας, Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Συμβουλίου της Επικρατείας: «Αρμοδιότητες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δικαστικός έλεγχος»
Συντονιστής: Δρ. Βασίλης Γ. Τζέμος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)

3. Τετάρτη 13 Μαϊου 2015, 18:00 – 20:00:
«ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ»
Ομιλητές:
Γεώργιος Σταυρόπουλος, Επίτιμος Αντιπρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας, τ. Υπουργός: «Το πειθαρχικό δίκαιο των υπαλλήλων του Δημοσίου»
Μιχάλης Πικραμένος, Σύμβουλος της Επικρατείας, Επίκουρος Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.: «Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Νομοθετικό πλαίσιο και νομολογιακές λύσεις.»
Συντονιστής: Αντώνης Μακρυδημήτρης, Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Αθηνών
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) θα χορηγήσει βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους παρακολουθήσουν τουλάχιστον τις 3 από τις 5 επιστημονικές εκδηλώσεις της περιόδου Φεβρουαρίου – Μαϊου 2015. Στο τέλος κάθε σεμιναρίου προσκομίζονται και οι μη παραληφθείσες βεβαιώσεις συμμετοχής στο Συνέδριο της ΕΕΔ «Διοικητική Δικαιοσύνη» που πραγματοποιήθηκε στο ΝΣΚ 3 και 4 Δεκεμβρίου 2014.
…………………………………………………………………………………………………

2ο Επιστημονικό Συνέδριο Ένωσης Δημοσιολόγων 15 και 16 Μαϊου 2015, Θεσσαλονίκη

Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) σας προσκαλεί επίσης να συμμετάσχετε ως σύνεδροι στο 2ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριό της που φέτος θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) στην Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Μαϊου 2015. Αναλυτικότερες πληροφορίες για το συνέδριο θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες στην ιστοσελίδα της Ένωσης Δημοσιολόγων (www.dimosiodikaio.gr). Το ετήσιο συνέδριο να είναι το κύριο μέρος ανταλλαγής απόψεων των Δημοσιολόγων από όλη την Ελλάδα. Στους συνέδρους στην Θεσσαλονίκη θα προσκομιστεί ηλεκτρονικά και το Βιβλίο των Πρακτικών του 1ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2014 στην Αθήνα (στην αίθουσα Ευρώπη των Εκδόσεων Νομική Βιβλιοθήκη).
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)
Δρ. Βασίλης Γ. Τζέμος