ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Απόψε έφυγε για τον παράδεισο των καλών πλασμάτων ο φίλος μου ο Βολφ, ο Partner Wolf που με συντροφεύει όλα τα χρόνια της ζωής του στη ζωή και το επάγγελμα σαν μια μόνιμη πινελιά χαράς, σαν την αποκλειστική πραγμάτωση του καλού και της αφοσίωσης σε ένα σύστημα αξιών με πολλά ερωτηματικά.
Ονειρό μου ως επαγγελματία ήταν πάντα να αποκτήσω εκείνες της συνθήκες ασκήσεως επαγγέλματος που να επιτρέπουν να ζει και ένας σκύλος κοντά μου. Ετσι πριν έντεκα χρόνια ήρθε ο Βολφ όπως τον βάφτησε ο Παναγιώτης.
Εφυγε ήσυχα μετά από τις διακοπές μας και αγαπήθηκε όσο λίγοι σκύλοι στον κόσμο των δικηγόρων.
Ακόμη θυμάμαι τους ξυνισμένους κατά τ’άλλα άγγλους δικηγόρους να κυλιούνται στα πατώματα μαζύ του και να βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους μπροστά μου (ναι υπάρχει και αυτό).
Θυμάμαι πολλά και από πελάτες και από συνεργάτες και από νύχτες που με συντρόφευε μέχρι αργά.
Ξέρω και άλλους συναδέλφους που μοιράζονται την επαγγελματική τους μοναξιά με σκύλους. Πρώτο το Ντίνο με τη Φλόξα και τα τέκνα της.
Ευχαριστώ Βόλφ για κάθε χαμόγελο ανθρώπου που μου πρόσφερες όλα αυτά τα χρόνια καθώς ήσουν ο μόνος λόγος οι άνθρωποι να χαμογελούν με χαρά μέσα σε ένα δικηγορικό γραφείο.
Ευχαριστώ που ηρέμισες τον Βασικό Μέτοχο πίνοντας το ουίσκι που του είχα σερβίρει σε καιρούς κρίσης και προσφέροντας ξεσπάσματα γέλιου,
Ευχαριστώ που κατούρησες το γραφείο της συνεργάδιδος που σε μισούσε (και μας απεχθανόταν όπως και τον εαυτό της)
Ευχαριστώ που παρηγόρησες γλύφοντας τη μούρη κάμποσους σπουδαίους.
Ευχαριστώ που μου έκανες τη ζωή ανθρώπινη.
Η ανάσα σου δεν θα μας λείψει ποτέ. Ηδη στα σκουπίδια της εξοχής εγκαταλείφθηκε κούταβος μέσα στο τσιμπούρι που μαζέψαμε όλοι μαζί και είναι πρόθυμη ασκούμενή σου εδώ και καιρό.
Το γραφείο μας θα έχει πάντα σκύλο προστάτη παρόντα και απόντα, θα αγωνιζόμαστε για το καλό και τους ανθρώπους μαζύ σου.
Καλό ταξίδι φίλε μου μοναδικέ.