ΑΓΑΠΗΤΈ Κ. ΠΡΥΤΑΝΗ

ΑΓΑΠΗΤΈ Κ. ΠΡΥΤΑΝΗ

Χρόνια φίλος ο νέος Πρύτανης θα πρέπει έγκαιρα να έλαβε τις ευχές από τα Νομικά Νέα που χαίρονται για την εκλογή ενός καλού φίλου πάντα.
Η είδηση αυτή όμως προβληματίζει!
Από έλεγχο της ταυτότητάς τους θα περνούν οι φοιτητές του πανεπιστημίου Αθηνών καθώς η νέα πρυτανική αρχή αποφάσισε να βάλει τέλος στην είσοδο εξωπανεπιστημιακών στοιχείων που προκαλούν επεισόδια. Η επιλογή του… face control αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο αντιπαράθεσης με φοιτητές που αντιδρούν στο μέτρο. Όπως αναφέρουν τα Νέα, θα υπάρξει σύστημα ελέγχου και επίδειξη ταυτότητας για την είσοδο σε χώρους του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτι που προανήγγειλε ο νεοεκλεγείς πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής της Νομικής, Θεόδωρος Φορτσάκης που ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο νέος πρύτανης αναμένεται να επιδείξει πιο αυστηρή στάση στο θέμα της προστασίας του πανεπιστημίου.
Ο κ. Φορτσάκης δήλωσε ότι «Δεν θα φωνάξω την αστυνομία αλλά θα διασφαλίσω την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου», τονίζει ο κ.Φορτσάκης.
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Όλα θα γίνουν όμως με μέτρο και ανάλογα με τις περιστάσεις. Σε όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού εξάλλου υπάρχει έλεγχος εισόδου, αλλά δεν ζητάνε ταυτότητα από κάθε άνθρωπο που μπαίνει για να κάνει τη δουλειά του. Γίνεται επιλεκτικά, αν υπάρχει λόγος. Αν δηλαδή ένας φοιτητής αρνείται να επιδείξει ταυτότητα δε θα φωνάξω προφανώς την αστυνομία. Αν όμως πάει μια ομάδα να κάνει επεισόδια και να τα σπάσει όλα αναγκαστικά θα την καλέσω. Πρέπει να προστατευθεί επιτέλους το πανεπιστήμιο», σημειώνει, ενώ εξηγεί ότι «αυτό θα γίνει σε βάθος χρόνου».
Λυπούμαστε πραγματικά για τα επεισόδια που συνόδευσαν την αναγόρευση του νέου Πρυτάνεως αλλά επισημαίνουμε ότι στην δημιουργία τους συνετέλεσε και ο ίδιος τα χρόνια που προηγήθηκαν της εκλογής του ως μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας. Ηξερα που πήγαινε ο κ. Φορτσάκης και φυσικά συνετέλεσε και αυτός στη δημιουργία της συγκεκριμένης πραγματικότητας.
Θυμίζουμε ότι τα προ ημερών ανακοινωθέντα αποτελέσματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι νέοι φοιτητες αξίζουν κάθε σεβασμού καθώς έλαβαν σπουδαία βαθμολογία.
Τέλος προσωπικά δεν θυμάμαι στη Γαλλία κανένα πανεπιστήμιο να κάνει έλεγχο εισόδου, συμπεριλαμβανομένου και του Πανεπιστημίου Paris 2 όπου δίδασκα για καιρό. Τελευταία το ίδιο διαπίστωσα και στη Γερμανία. Παρότι λείπω από τα πανεπιστημιακά πράγματα χρόνια και ίσως πολλά να έχουν αλλάξει νομίζω ότι η απρέπεια και η καταστροφή που διαπιστώνεται στο ελληνικό πανεπιστήμιο δεν συνδέεται με την παρουσία ξένων στο πανεπιστήμιο όσο με το γεγονός ότι δεν τυγχάνουν σεβασμού τα μέλη του και το ίδιο. Το ράσο δεν κάνει τον παπά δυστυχώς αγαπητέ Θοδωρή!
Το να γίνεις σεβαστός και υπολογίσιμος απέχει πολύ από τους τίτλους και τα αξιώματα. Καιρός να επιστρατεύσεις την εξυπνάδα σου για να πετύχεις την ουσία! Καλή επιτυχία στα καθήκοντά σου.