κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 23χρονου υπηκόου Αλβανίας και 20χρονου ημεδαπού, για τα αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου και των πορνογραφικών αναπαραστάσεων, που διαπράχθηκαν σε βάρος ανήλικης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία πατέρα 14χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης/ες του διαδικτύου, έχοντας αποκτήσει με παράνομο τρόπο πρόσβαση στο προφίλ της κόρης του σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ανήρτησε δημόσια άσεμνες φωτογραφίες της.

Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων – δεδομένων από την οποία ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη των εμπλεκομένων, στις κατοικίες του 23χρονου και του 20χρονου στη Δυτική Αττική.

Σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες 19 Δεκεμβρίου 2016, παρουσία δικαστικών λειτουργών στις κατοικίες του 23χρονου και του 20χρονου, από την επιτόπια έρευνα διακριβώθηκε η εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Στη κατοικία του 23χρονου (5) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και κινητό τηλέφωνο.

· Στη κατοικία του 20χρονου φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας στη κατοικία του 20χρονου, εντοπίστηκε στη κατοχή του συγκατοίκου του, 25χρονου ημεδαπού, ποσότητα ινδικής κάνναβης βάρους 1 κιλού και 40 γραμμαρίων καθώς και (2) ζυγαριές ακριβείας.

Ο 25χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκε στην αρμόδια αστυνομική αρχή για το σχηματισμό ποινικής δικογραφίας, ενώ τα ναρκωτικά και οι ζυγαριές κατασχέθηκαν.

Τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά πειστήρια θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 23χρονου και του 20χρονου, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.