εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών

εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών

Ενα ιδιαίτερα σημαντικό συνέδριο έγινε την προηγούμενη εβδομάδα από το ΕΜΕΟΔ για τη διαιτησία στις σύγχρονες συναλλαγές. Ενα θέμα το οποίο συζητείται με σοβαρότητα όλο και περισσότερο από εξαίρετους συναδέλφους. Πληροφορήθηκα ότι ήταν εξαιρετικό από τους συνεταίρους του γραφείου μας που πήγαν. Εγώ ατυχώς την ίδια μέρα μετείχα σε άλλο συνέδριο. Αντίστοιχη συζήτηση γίνεται και για άλλες μορφές επίλυσης διαφορών σε μεγάλη έκταση και από πολλούς φορείς. Σήμερα λοιπόν γίνεται μια άλλη εκδήλωση για τη Διαμεσολάβηση από την γνωστή δικηγόρο και διαμεσολαβήτρια Μαρία Φαροπούλου με θέμα :

Διαμεσολάβηση: Υποχρεωτική ή όχι;

Η Μαρία Φαροπούλου δίνει έμφαση στο διάλογο και μας καλεί λοιπόν  στο τραπέζι του Free Thinking Zone τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, στις 19:00 για μια κοινή συζήτηση ως προς την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης.

Ίσως δεν είμαι κατάλληλο πρόσωπο να μιλήσω για τη Μαρία καθώς τη γνώρισα πριν πολλά χρόνια μέσα από φίλους και παρέες δημιουργεί λοιπόν σε εμένα περισσότερο συναίσθημα παρά λογική όταν τη βλέπω επάξια να διακρίνεται. Άνοιξε δρόμο μόνη της και στόχευσε στη διαμεσολάβηση με έναν δικό της τρόπο.

Προσωπικά θα πάω καθώς έχω κάποια θέματα να πω σχετικά με το κατά πόσον οι διαμεσολαβητές πρέπει να έχουν ξεχωριστό μητρώο από τους άλλους δικηγόρους ΚΑΙ στην περίπτωση που η διαμεσολάβηση γίνει υποχρεωτική να υπάρξει ασυμβίβαστο για την άσκηση δικηγορίας. Τέλος θα υποστηρίξω το ενδεχόμενο να γίνει κώδικας δεοντολογίας για τους διαμεσολαβητές και να δεσμεύονται με κάποιους κανόνες. Ανυπομονώ να ακούσω φυσικά τη Μαρία και θα ήθελα ιδιαίτερα ο διάλογος να γίνει έντονος καθώς εκείνη ξέρει να απαντά σε δύσκολες ερωτήσεις.