ελεγα να γίνω δικηγόρος – τραμπούκος όχι

ελεγα να γίνω δικηγόρος – τραμπούκος όχι

“Βαρύτατη καταγγελία ότι συνήγορος υπεράσπισης επιτέθηκε σε βάρος νεαρής γυναίκας η οποία παρακολουθεί τη διαδικασία κι ενός αλλοδαπού δημοσιογράφου κατατέθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Ο δικηγόρος φέρεται να χαστούκισε την κοπέλα στη διακοπή της δίκης και να απώθησε βίαια τον 28χρονο δημοσιογράφο που καλύπτει τη δίκη, Alp kayserilioglu. Η ίδια η κοπέλα και μάρτυρες του επεισοδίου, υποστηρίζουν ότι δέχτηκε λεκτική επίθεση και στη συνέχεια ένα χαστούκι από τον δικηγόρο, Στ. Καρυδομμάτη.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο οι οποίοι συνέστησαν στα θύματα της επίθεσης να καταθέσουν εάν το επιθυμούν μήνυση σε βάρος του δικηγόρου για να κινηθεί σε βάρος του η αυτόφωρη διαδικασία.
Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι οι ίδιοι δεν είδαν το περιστατικό, ενώ οι παριστάμενοι στο ακροατήριο έσπευσαν να χαρακτηρίσουν το συνήγορο “υποκείμενο της τρούμπας”.
Από την πλευρά του, ο συνήγορος υποστηρίζει ότι επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί επεισόδιο σε βάρος του Γ.Ρουπακιά , ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο.
Οι βαρύτατες καταγγελίες περί ύβρεων και βίας από συνήγορο υπεράσπισης, οδήγησε στην απόφαση των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής να αποχωρήσουν από τη διαδικασία. Το δικαστήριο διέκοψε για την Τρίτη 8/12 οπότε θα συνεχιστεί η δίκη.

Προχθές πάλι διάβασα τα λόγια του συνάδελφου Φαήλου που τάραξαν τα social media αλλά και την ψυχή μου.
Στην Ευελπίδων καθημερινά αντιμετωπίζω συμπεριφορές συναδέλφων απίστευτες. Σε μισθωτική που χειριζόμουν δικηγόρος μεγάλης επιχείρησης Super Market in house (!) ειρωνευόταν το συνάδελφο και το μάρτυρα με σκαιότητα που το περιποιημένο γενάκι του δεν δικαιολογούσε. Χωρίς ντροπή.
Αν έχεις πελάτη που αντιμάχεται Τράπεζα αξίζει να θαυμάσεις τους δικηγόρους. In house και αυτοί (!) με τι αέρα βρίζουν τις εκάστοτε κυρία που τόλμησε να συμβληθεί με το αφεντικό τους. Οι αντεύγειες στα άδεια κεφάλια τους τους επιτρέπουν (κοπελιές οι περισσότερες δυστυχώς) να συγχωρούνται μόνον ως ξανθιές και να με συμπαθάν οι ξανθιές που μου αρέσουν.
Υβρεις αντί επιχειρημάτων, ειρωνίες και περισπούδαστο υφάκι ασύμβατο με τους μισθούς πείνας που λαμβάνουν ή το πολιτικό ρουσφετάκι που τους τοποθέτησε κατά κανόνα εκεί. Ανίκανοι για δικηγορία αλλά ικανοί για τζάμπα μαγκιά.
Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε ως συνάδελφοι για το χάλι μας. Τους βλέπουμε δίπλα μας στα ακροατήρια και δεν τολμάμε να αντιδράσουμε. Και το χειρότερο ? πολλοί πελάτες το αποζητούν και το κρίνουν ως ορθό. Ειδικώς αυτοί που έχουν μεγάλο άδικο…
Θα πάω αύριο να φάω στη μάνα μου και πάλι θα μουρμουράω. Δικηγόρο με ήθελε και το πέτυχα.
Μου πήρε και τσάντα και στιλό… Θέλει να της φέρω και μια καλή κοπέλα. Λάθος μάνα. Τραμπούκο με ήθελες χωρίς να το ξέρεις. Αλλά τραμπούκος να γίνω δεν μπορώ. Και πάλι θα σου χαλάσω το κέφι και το καμάρι … Ούτε να τραμπουκέψω για τις απλήρωτες αμοιβές μου. Τους πονάω τους ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν και προχθές πλήρωσα και το γραμμάτιο ενός. Μάνα πάλι δανικά θα σου γυρέψω !