Εκφάνσεις του δικαιώματος δικαστικής προστασίας στο δίκαιο του περιβάλλοντος

Εκφάνσεις του δικαιώματος δικαστικής προστασίας στο δίκαιο του περιβάλλοντος

Πρόσκληση

Η ΝΒ Εκπαιδευτική σας προσκαλεί

την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 ώρα 18.45

στη διάλεξη του κ. Κώστα Μενουδάκου, Επίτιμου Προέδρου του Συμβουλίου

της Επικρατείας, Επίτιμου διδάκτορα ΑΠΘ

με θέμα:

που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του μαθήματος «Γενικό Διοικητικό Δίκαιο-Δίκαιο Ακυρωτικών Διαφορών-Συνταγματικο Δίκαιο»

του προγράμματος προετοιμασίας για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστών

στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, Μαυρομιχάλη 23 (αίθουσα Πλειάδες)

Προλογίζει η εισηγήτρια του μαθήματος κα Εύη Γαλάνη, Δικηγόρος ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου .

Παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε εγκαίρως για τη δια ζώσης συμμετοχή σας.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Δηλώσεις συμμετοχής: 2103678920, e-mail: marinagram@nb.org

*Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευόμενους των φροντιστηριακών προγραμμάτων της ΝΒ Εκπαιδευτικής και τους συνδρομητές του περιοδικού Θεωρία & Πράξη Διοικητικού Δικαίου.

*Η παρακολούθηση για τους εξ αποστάσεως συμμετέχοντες του φροντιστηρίου θα γίνει με ζωντανή σύνδεση (live) μέσω link που θα αποσταλεί σε όσους δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.

Σύντομο βιογραφικό Εισηγητή:

Ο Κώστας Μενουδάκος είναι έλληνας δικαστής που διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Διορίστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το 1972 ύστερα από εισαγωγικό διαγωνισμό. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του δικαστηρίου από το 2001 έως το 2012 και πρόεδρος του Ε΄ τμήματος του Δικαστηρίου κατά την περίοδο 2003 – 2012. Στις 30 Αυγούστου 2012 διορίστηκε στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Άσκησε καθήκοντα προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας από τις 17 Μαΐου 2012 μετά την αποχώρηση του Παναγιώτη Πικραμμένου προκειμένου ο τελευταίος να αναλάβει την πρωθυπουργία. Αποχώρησε στις 30 Ιουνίου 2013 λόγω ορίου ηλικίας. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής και της Σχολής Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές δημόσιου δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris 2. Ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 12.5 2014. Υπήρξε Διευθυντής Σπουδών της Εθνικής Σχολής Δικαστών (1994-1996) και στη συνέχεια Γενικός Διευθυντής της Σχολής (1996-1999). Έχει διατελέσει Προϊστάμενος του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης (1998-2001). Έχει αναπτύξει πλούσια επιστημονική δραστηριότητα. Μεταξύ άλλων, είναι επιστημονικός υπεύθυνος της νομικής επιθεώρησης «Νόμος και Φύση» και πρόεδρος των επιστημονικών σωματείων Επιστημονική Εταιρεία Δικαίου Πολεοδομίας και Χωροταξίας και Εταιρεία Μελέτης Δικαίου Τεχνολογίας και Κατασκευών και είχε συμμετοχή με την ιδιότητα του ομιλητή ή του συντονιστή σε μεγάλο αριθμό ελληνικών και διεθνών συνεδρίων.